Eerste BAL-seizoen afgetrapt in de Kigali Arena

Twaalf teams van over het hele Afrikaanse continent strijden in het allereerste Basketball Africa League (BAL)-seizoen. De Kigali Arena host alle 26 wedstrijden van deze competitie, inclusief de eerste BAL finale die plaats zal vinden op zondag 30 mei. De BAL, een samenwerkingsverband tussen de International Basketball Federation (FIBA) en de NBA, is een nieuwe professionele competitie met 12 clubteams uit Afrika.

De Basketball Africa League en Visit Rwanda hebben tevens een meerjarig partnerschap aangekondigd, wat Rwanda onder de aandacht brengen als een bestemming van wereldklasse en zal hiermee de groeiende sportindustrie van Afrika benadrukken. De wedstrijden worden gespeeld in de Kigali Arena en het Kigali Convention Centre zal dienen als oefenfaciliteit voor alle 12 BAL-teams.

Verder wordt RwandAir, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, de officiële maatschappij van de competitie voor het eerste seizoen. RwandAir exploiteert een van de jongste ultramoderne vloten vanuit de Kigali-hub. Eerder dit jaar was RwandAir de eerste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij die al het personeel en de bemanning vaccineerde tegen COVID-19.

Bron: Basketball Africa League