Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

AgriEconomieLatestNieuws

Pakhuis krijgt fundamentele upgrade

De National Agricultural Export Development Board (NAEB) heeft een nieuw pakhuis geopend, wat ertoe zal leiden dat de kwaliteit en veiligheid van Rwandese bloemen, groenten en fruit voldoen aan de vereisten van de internationale markt.

Het verbouwde pakhuis is een lokatie waar verse tuinbouwproducten zoals groenten en fruit worden afgeleverd, gesorteerd en verpakt voordat ze op de markt worden gebracht. Momenteel worden 50 tot 100 ton groenten en fruit per week verwerkt voor exportdoeleinden.

De opening werd bijgewoond door ambassadeur Bill Kayonga, CEO van NAEB, en dhr. Ton Negenman, senior beleidsmedewerker economische zaken, voedselzekerheid en private-sectorontwikkeling bij de Nederlandse ambassade in Rwanda.

Negenman zei dat het een aantal exporterende bedrijven in staat stelt hun producten op internationale markten te krijgen. “Op dit moment exporteren de exporteurs die van dit pakhuis gebruik maken sperziebonen, avocado’s en chili. Deze producten uit Rwanda belanden in Nederlandse supermarkten,” aldus Negenman.

Het pakhuis heeft tevens koelcellen met de capaciteit om bloemen, groenten en fruit vier dagen vers te houden voordat ze naar de markt worden geëxporteerd naar verschillende landen. Rwanda exporteert op dit moment naar onder meer Frankrijk, Nederland, België, Democratische Republiek Congo en China.

Bronnen: The New Times en KT Press.