Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

CultuurFilmLatestNieuwsVideo

Petit Pays in première in Europa

De langverwachte speelfilm Petit Pays is vanaf deze maand te zien in de Europese bioscopen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Frans-Rwandese rapper en auteur Gaël Faye.

De film gaat over een ​​groep van vijf jongens tussen 11 en 14 jaar oud die opgroeien in de Burundese hoofdstad Bujumbura. Het verhaal wordt verteld door één van de jongens, Gabriel (of Gaby), de hoofdpersoon van het boek . Hij is geboren in Bujumbura uit uit een Franse vader en een Rwandese moeder, net als Gaël Faye. Petit Pays is de herinnering van de auteur aan de burgeroorlog in Burundi in 1993 en de genocide op de Tutsi’s over de grens in Rwanda in 1994.

“Het was de bedoeling om onze eigen verhalen te vertellen als mensen uit deze regio; Rwanda, Burundi en DR Congo. We moeten niet wachten tot andere mensen boeken schrijven of films over ons maken. En ik denk dat het nu de tijd is voor deze generatie en jonge kunstenaars om hun eigen verhaal te vertellen,” zei Gaël tijdens een voorvertoning van de film in Kigali afgelopen zaterdag.

In Europa zal de film op 18 maart in premiere gaan. Klik hier voor de trailer.

Het boek is in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar onder de titel Klein Land (ISBN 9789048837076).

Bron: The New Times