Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

NieuwsSport

Cristian Rodriguez wint Tour du Rwanda 2021

De Spaanse wielrenner Rodríguez Martin Cristian van Team Total Direct Energie is de eerste Europese renner die de 2.1 categorie Tour du Rwanda heeft gewonnen.

Rodríguez, 26 jaar, deelde een dubbele klap uit door de laatste etappe te winnen – de Koninginnenrit van dit jaar – en stond bovenaan het algemeen klassement om de eerste Spanjaard te worden die de Ronde van Rwanda heeft gewonnen.

Na de overwinning zei Cristian Rodriguez: “Ik had niet echt gepland om aan te vallen op de laatste klim, maar toen ik al het werk zag dat mijn team had gedaan, zei ik tegen mezelf dat ik iets moest proberen. Het was de beste manier om te voorkomen dat ik mijn trui verloor. Maar ik had er nog steeds vertrouwen in. Het is mijn eerste professionele overwinning en ik zal het altijd onthouden. “

Het was een succesvolle tour, echter wel onder moeilijke omstandigheden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie met een zeer beperkt aantal wielerfans langs de weg vergeleken met wat we gewend zijn van de Rwandese wielerfans, maar de organisatie en de Rwandese overheid zorgden voor een veilige wielerrace voor alle betrokkenen.

Lees verder op de website van Tour du Rwanda.