Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

NieuwsSport

Ethan Vernon 1ste Britse winnaar ooit in de Ronde van Rwanda

De Britse wielrenner Vernon Ethan (22) zorgde op zondag 19 februari voor een perfecte start van het debuterende Soudal – Quick-Step Devo Team, nadat hij dankzij zijn sprint-talent de openingsetappe van de Ronde van Rwanda 2023 had gewonnen.

Na de race vertelde Vernon: “Het voelt fijn om zo vroeg in het seizoen weer te winnen. Het was leuk om met de jongens te rijden, ze waren allemaal erg sterk en lieten indrukwekkende prestaties zien. Ze reden vooraan van kilometer nul tot aan de finish, de hele tijd 100% toegewijd. Ik ben blij dat ik ze kon terugbetalen met een overwinning en dat ik hier zo’n goede start heb.”

Hij voegde eraan toe: “Het is geweldig om in Rwanda te zijn, de etappe was leuk en het publiek was geweldig, nog nooit zoiets gezien! We genieten er tot nu toe van en we hopen op nog meer sterke resultaten.”

De Ronde van Rwanda vindt plaats van 19 tot 26 februari 2023. Het paradepaardje van het Afrikaanse wielrennen belooft net zo spectaculair te worden als altijd met een ongekend grote start in het hart van de nieuwe golfclub van Kigali en zal een week later eindigen op de hoogten van de hoofdstad van Rwanda, waar de zeer moeilijke laatste aankomst van de afgelopen twee jaar plaatsvindt.

Klik hier om verder te lezen.

Voor updates volg je Wielerflits.nl waar je dagelijks een nieuw verslag krijgt!