Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

AgriEconomieNieuws

In de spotlights: Mountain Coffee

Mountain Coffee is een van de koffie-exporteurs die deelneemt aan de stand Rwanda Coffee op het Amsterdam Coffee Festival en wordt vertegenwoordigd door Emmanuel Niyomugabo.

Mountain Coffee is opgericht door Jean Paul Ngomayamahoro, die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in de koffiebusiness. Een Mountain Coffee bestaat uit zorgvuldig met de hand geplukte bessen, goed gewassen, de defecten worden verwijderd na de fermentatiestap, koffiebonen wordt in de zon gedroogd op droge tafels en met de hand gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste koffiebonen worden verwerkt. Ze doen er alles aan om de kwaliteit te waarborgen.

Mountain Coffee bezit twee koffiewasstations, een in de westelijke provincie Nyamasheke en een andere in de zuidelijke provincie Nyamagabe. Ze werken samen met 1034 boeren. Hun koffiewasstations bevinden zich in zeer geschikte regio’s voor koffie van hoge kwaliteit en ze zorgen ervoor dat de verwerking zorgvuldig wordt uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen, want “KWALITEIT IS ONZE PRIORITEIT”.

Emmanuel Niyomugabo werd geïnterviewd op het festival, bekijk het hier:

Klik hier om Nova Coffee te volgen op Instagram.