Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

NieuwsSport

Ronde van Rwanda 2022

De 14e editie van de Ronde van Rwanda werd afgelopen zondag in zware regen afgevlagd en stopte niet tot de laatste wielrenner vertrokken was. Dit is de eerste editie van de Tour du Rwanda 2.1-categorie sinds werd aangekondigd dat Rwanda gastland zal zijn van het Wereldkampioenschap Wielrennen in 2025.

De voorzitter van de Rwanda Cycling Federation, Abdallah Murenzi, zei dat deze en volgende edities van de Ronde van Rwanda het land en de renners zullen helpen om zich goed voor te bereiden op het WK Wielrennen.

“De afgelopen twee jaar waren moeilijk voor de wielrenners vanwege de pandemie en reisbeperkingen”, zei Murenzi, eraan toevoegend, “maar dit jaar is al veel beter met minder beperkingen en een toenemend aantal teams. Vorig jaar hadden we 15 teams en nu zijn dat er 19. We hopen dat deze ronde en volgende edities ons zullen helpen om ons perfect voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Wielrennen van 2025.”

Klik hier om de dagelijkse live twitterfeed van de Ronde van Rwanda (t/m 27 februari) te volgen. Daarnaast heeft Wielerflits een dagelijks verslag in het Nederlands met de hoogtepunten.