Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

NieuwsReizen

Visit Rwanda op de Vakantiebeurs in Utrecht

De Rwanda Development Board (RDB) grijpt de aanwezigheid op de Vakantiebeurs 2024 aan om zowel de Nederlandse consument als de reisprofessionals te laten weten dat Rwanda naast de gorilla’s in Volcanoes National Park nóg meer bijzondere bezienswaardigheden heeft, zoals de natuurreservaten Akagera NP (savanne & de Big5) en Nyungwe NP (subtropisch woud), de verschillende koffie- en theeplantages die bezocht kunnen worden of de 227 kilometer lange Congo Nile Trail langs het Kivu-meer, welke te voet, per fiets of 4WD wordt afgelegd en waar tevens overnacht kan worden bij de lokale bevolking.

Kajakken en zingende vissers 
Sportliefhebbers en actieve reizigers komen steeds meer aan hun trekken in Rwanda. Tijdens een rondreis worden de adembenemende bezoeken aan de nationale natuurreservaten afgewisseld met bijvoorbeeld een dag kajakken op het Kivu-meer. Dit meer heeft een onregelmatige kustlijn, met veel zandstranden en een breed scala aan kleine eilandjes om te ontdekken. Er zijn hier geen nijlpaarden of krokodillen, waardoor je veilig kunt peddelen. Een waar hoogtepunt zijn de zingende Rwandese vissers bij zonsondergang.

Kwita Izina
In september 2024 wordt voor de 20e keer het evenement Kwita Izina gehouden, geinspireerd door een eeuwenoude traditie waarin Rwandezen hun kinderen een naam geven in het bijzijn van familie en vrienden. In 2005 begon Rwanda officieel berggorilla’s een naam te geven. De ceremonie is uitgegroeid tot een groots evenement en is een unieke gelegenheid om de lokale gemeenschappen rond het Volcanoes National Park, onderzoekspartners, dierenartsen en toegewijde natuurbeschermers, rangers en trackers die de gorilla’s beschermen in het zonnetje te zetten en te bedanken. In de afgelopen 19 jaar zijn 397 berggorilla’s benoemd. Naast vele internationale beroemdheden hebben ook Louis van Gaal, Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen de eer gehad om als naamgever aanwezig te zijn.

Visit Rwanda win-actie op de Vakantiebeurs Vakdag
Op de Visit Rwanda stand in hal 7 (E.072) zullen aanwezig zijn: RDB, Ambassade van Rwanda in Den Haag, luchtvaartmaatschappij RwandAir en lokale reisorganisaties Blue Monkey ToursPalast Tours & TravelsMist Rwanda Safaris en Wanderlux Safaris.

Kom langs op de vakdag en doe mee met de Visit Rwanda win-actie. Je kunt op elk moment meedoen en kans maken op een felbegeerde plek op de studiereis Kwita Izina in 2024! 
Daarnaast maak je kans op een prachtige #MadeinRwanda-tas van Sankoshi en een luxe pakket heerlijke Rwanda Coffee – A second sunrise, aangeboden door Bekske Rwandan Empowerment Coffee.

Zorg er ook voor dat je ook het volgende niet mist:

  • woon de Visit Rwanda-presentatie bij op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari om 16.00 uur in het Afrika Theater in hal 7
  • traditionele dansoptredens van de Rwanda-dansgroep vlak voor de stand van Visit Rwanda (hal 7 E.072), op zaterdag 13 en zondag 14 januari
  • proef de heerlijke specialty koffie van Rwanda; een culinaire ervaring geserveerd door de barista op de stand van Visit Rwanda