Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

AgriEconomieNieuws

Interview met Patrick Manzi Mbayiha / Bella Flowers op IFTF2022

Patrick Manzi Mbayiha, Chief Marketing Officer van Bella Flowers, vertelde op de International Floriculture Trade Fair (IFTF) in Vijfhuizen: “Hoewel we meer dan 90% van onze bloemen op de Nederlandse markt verkopen, weten we dat hun eindbestemmingen in landen liggen die momenteel verwikkeld in politieke en economische strijd. Maar we komen hier om onze bedrijfsstrategieën vorm te geven terwijl we leren van onze collega’s in andere bloemenproducerende landen, en we hopen op het beste in de bloemenhandel voor de toekomst.”

De deelname van Rwanda aan de IFTF werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen de Embassy of the Republic of Rwanda in the Kingdom of the Netherlands en National Agricultural Export Development Board (NAEB). De deelnemers uit Rwanda waren vertegenwoordigers van Bella Flowers, Oxfam en Duhamic-ADRI evenals twee lokale boeren uit het Rulindo District.

Als u geïnteresseerd bent om rozen uit Rwanda in te kopen, klik dan hier om een e-mail te sturen naar Patrick Manzi Mbayiha.