Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

AvontuurNieuwsReizen

Nieuw: in een luchtballon over Akagera

Royal Balloon Rwanda gaat in het Akagera National Park van start met de uitvoering van luchtballonvaarten. In samenwerking met de Rwanda Development Board en de Akagera Management Company zullen voor het eerst in Rwanda dergelijke ballonvaarten aangeboden worden.

Het bedrijf start met de exploitatie van twee heteluchtballonnen, die elk plaats bieden aan 4 tot 6 gasten. De heteluchtballon vaart op hoogten die variëren tussen 100 meter en 1 kilometer boven het spectaculaire savannelandschap. In Akagera, waar bezoekers de zo kenmerkende Afrika-ervaring beleven, zijn naast olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels veel andere diersoorten te bewonderen.

In een reactie op deze nieuwe toeristische beleving zegt Clare Akamanzi, CEO van Rwanda Development Board: “We zijn verheugd om samen met Royal Balloon Rwanda opnieuw een spannend product toe te voegen aan Rwanda’s scala aan avontuurlijke belevingen. Het past in ons streven naar meer en nieuwe samenwerkingen en door middel van gerichte investeringen de verwachtingen van reizigers te overtreffen, maar tegelijkertijd duurzaam bij te dragen aan natuurbeheer en -behoud.”

Voor de introductie van dit nieuwe product zijn het behoud en duurzame transformatie van de natuurlijke habitat en het welzijn van lokale leefgemeenschappen uitgangspunt, zo stelt Royal Balloon Rwanda. “Een schoolvoorbeeld van ontwikkeling in duurzame reisproducten met focus op de lange termijn.” Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring, onder meer met de exploitatie van luchtballonvaarten in natuurreservaten in Oost- en Zuidelijk Afrika.