Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

EconomieLifestyleReizenSport

Samenwerking Rwanda en Paris Saint-Germain

Rwanda en de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain kondigden op 4 december een uniek en innovatief partnerschap aan. Gedurende drie seizoenen hebben zij de ambitie om met dit partnerschap de indrukwekkende en inspirerende transformatie die Rwanda doormaakt te delen met de Paris Saint-Germain gemeenschap en rest van de wereld.

Rwanda en Paris Saint-Germain zullen hun expertise samenbrengen via een nieuw model van sportpartnerschap dat is opgebouwd rondom drie belangrijke pijlers: culturele en artistieke synergiën, een gezamenlijk streven naar uitmuntendheid en ontwikkeling van het voetbal.

Adembenemende schoonheid, de creatieve bevolking, innovaties en onderscheidende Made in Rwanda-producten zijn elementen die iedereen in Rwanda zou moeten ervaren. Spelers uit het eerste team en legendes van de club zullen naar Rwanda afreizen om de schoonheid zelf te ervaren en te delen met meer dan 70 miljoen Paris Saint-Germain fans over de hele wereld.

Daarnaast wordt het merk Visit Rwanda getoond in het Parc des Princes-stadion, op de mouw van de shirts van het vrouwenteam en op de achterkant van de trainingspakken. Ook de fans krijgen de mogelijkheid om van Rwanda te proeven. Vanaf volgend seizoen genieten de fans van de bekroonde Rwandese thee en koffie in het stadion.

Clare Akamanzi, Chief Executive Officer van Rwanda Development Board: ‘We investeren een deel van onze inkomsten uit toerisme in strategische samenwerkingen zoals die met Paris Saint-Germain. We zijn bekend met het positieve effect dat zij wereldwijd hebben op de algemene perceptie van Rwanda. Dit betekent het aantrekken van meer toerisme, het stimuleren van de export van Made in Rwanda-producten, het creëren van meer economische kansen voor onze bevolking en het vergroten van banen in onze toeristische sector en het grotere ecosysteem. Tegenwoordig zijn 142.000 Rwandezen werkzaam in de toeristische sector, in 2017 waren dat er 90.000. Vorig jaar ontving Rwanda 1,7 miljoen bezoekers in het land en we verwachten dit jaar een groei. Bovendien hebben we een recordbedrag van $2 miljard aan investeringen geregistreerd en we zijn ervan overtuigd dat de samenwerking meer investeringen zal stimuleren.

Het is niet de eerste samenwerking dat Rwanda met een professionele voetbalclub aangaat. Het Afrikaanse land is sinds 2018 al partner van de Engelse club Arsenal.

Bron: Rwanda Development Board