Made-in-Rwanda TRIBUNE

Made-in-Rwanda nieuws – Reportages over Rwanda's exportproducten – Verkooppunten in Nederland

NieuwsReizen

Visit Rwanda presenteert zich op de Vakantiebeurs

Visit Rwanda presenteert op de Vakantiebeurs (in Utrecht van 10 tot en met 14 januari) het beste wat Rwanda op toeristisch vlak te bieden heeft. Er is, na de pandemie, sprake van een geleidelijk herstel van de aantallen bezoekers van Nederland naar Rwanda. Het jaar 2023 was de meest succesvolle sinds de pandemie, met een herstelpercentage van 75,3%.

Ariella Kageruka, hoofd toerisme en natuurbehoud bij de Rwanda Development Board, zei: 

We zijn verheugd om het gevarieerde toeristische aanbod van Rwanda opnieuw te kunnen presenteren op de Vakantiebeurs, wat een uitstekende gelegenheid biedt voor Rwandese touroperators om hun bereik op de BeNeLux-markt, een van Rwanda’s strategische markten, verder uit te breiden.

De vorige editie van de Vakantiebeurs Toerisme Beurs trok gedurende het vijfdaagse evenement ruim 65.000 bezoekers en naar verwachting zal naar schatting 65% van de bezoekers terugkeren voor de editie van 2024.

Olivier J.P. Nduhungirehe, Rwanda’s ambassadeur in Nederland zei:

Rwanda wordt steeds meer populair als bestemming voor avontuurliefhebbers vanwege het gevarieerde aanbod, zoals kajakken op het Kivumeer of fietsen over de Congo Nile Trail. De Vakantiebeurs biedt het ideale platform om de fietsmogelijkheden in Rwanda onder de aandacht te brengen. Dit is vooral relevant voor de Nederlandse markt, waar iedereen gemiddeld 1,4 fietsen bezit, waardoor het een land bij uitstek is om fietsen in Rwanda onder de aandacht te brengen.

Naast de aanwezigheid van Visit Rwanda op de beurs, nemen vertegenwoordigers van Wanderlux Safaris, Blue Monkey Tours, Palast Tours & Travels en RwandAir ook deel.

Over Visit Rwanda

Visit Rwanda is het reismerk van de Rwanda Development Board, een overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de economische ontwikkeling van Rwanda door de groei van het bedrijfsleven mogelijk te maken. Visit Rwanda werkt samen met natuurbehouds- en toeristische partners om unieke ervaringen te creëren en tegelijkertijd lokale gemeenschappen te versterken en het behoud van natuurlijke ecosystemen mogelijk te maken. Voor meer informatie over Visit Rwanda, bezoek www.visitrwanda.com, of vind ons op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

Ambassador Olivier J.P. Nduhungirehe

Ariella Kageruka, Hoofd Toerisme & Conservatie bij de Rwanda Development Board.

Noella Byusa, Rwandese studente in Nederland.